Operational Risk Manager

Operational Risk Manager

In ons team Operational Risk Management komen twee plekken vrij. We zoeken mensen die graag met de afdelingen meedenken over de beheersing van operationele risico’s, maar die tegelijk ook kritische vragen stellen!

BNG Bank
BNG Bank is een bank voor de publieke sector en daaraan gerelateerde sectoren. Ons doel is het realiseren van maximaal maatschappelijk rendement. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Voor onze klanten in de publieke sector en wonen, zorg, onderwijs en infrastructuur verzorgen wij financiële diensten op maat, zoals kredietverlening, betalingsverkeer en elektronisch bankieren.

We zijn met ongeveer 300 medewerkers een kleine bank maar in omzet en balans horen we bij de grote banken. We vallen onder ECB toezicht en dat stelt strenge eisen aan onze inrichting en processen. Het heeft ook gevolgen voor operational risk management.

We voelen ons binnen de bank gezamenlijk verantwoordelijk voor onze klanten en voor de eigen organisatie. De cultuur is familiair maar we spreken elkaar aan als dat nodig is.

De afdeling

De afdeling Operationeel risico is een subafdeling binnen de afdeling Risk Management. Risk Management heeft een onafhankelijke rol bij de beheersing van de risico’s van BNG Bank. Dit betreft zowel marktrisico, liquiditeitsrisico, kredietrisico als operationeel risico. De afdeling Operationeel risico (RM/ORM) neemt hiervan het operationeel risico voor haar rekening. Zij ondersteunt de directie en de Raad van Bestuur bij de realisatie en het behoud van een beheerste bedrijfsvoering van de hele bank, rekening houdend met de vereiste efficiëntie en effectiviteit en de regelgeving. De bank werkt volgens het three line of defense model waarbij Risk Management de rol van second line of defense vervult. De monitoring van de niet financiële risico’s zal de komende tijd nog verder worden doorontwikkeld.

De afdeling Operationeel risico bestaat uit 4 medewerkers. Het vakgebied ‘operational risk’ is nog in ontwikkeling, komende jaren liggen er volop uitdagingen voor ons.

De uitdaging
Mensen, processen, systemen en externe gebeurtenissen zijn aangrijpingspunten voor operational risk. Samen met de operationele afdelingen zorgt de afdeling RM/ORM dat er inzicht is in de risico’s en dat de bank binnen haar risk appetite blijft.

BNG Bank is een relatief kleine organisatie met inhoudelijk brede functies en korte lijnen. Als operational risk manager is de hele bank je werkterrein en leer je alle processen goed kennen. Je hebt overzicht wat er gebeurt binnen de bank en spreekt met alle managers.

Wat ga je doen?
Operationeel risicobeheer
 • Faciliteren periodieke risk control self assessments binnen de bedrijfsprocessen
 • Monitoren van de risicobeheersing
 • Rapporteren over risico’s en adviseren met betrekking tot de beheersing van operationele risico’s Registreren, analyseren en rapporteren van operationele incidenten
 • Opstellen en onderhouden van risicobeleid
 • Interpretatie van wet- en regelgeving voor BNG Bank
Administratieve Organisatie
 • Samen met de interne klant opstellen van procedures, het in kaart brengen van risico’s en het vaststellen van de beheersmaatregelen
 • Adviseren over verbetering van de bedrijfsvoering en ondersteunen bij de implementatie hiervan
 • Beheren van enkele bankbrede regelingen en procedures
Autorisatiebeheer
 • Beoordelen en registreren van autorisatieaanvragen voor geautomatiseerde systemen
Projecten
 • Vanuit ons vakgebied deelnemen aan projecten binnen en buiten de afdeling

Wat verwachten we van jou

We zoeken een nieuwe collega die ervaring heeft met het beheersen van niet financiële risico’s binnen organisaties, als operational risk manager of misschien als IT risk manager, auditor of binnen compliance.

Kennis, vaardigheden en competenties die we graag bij je zouden zien zijn:
 • Kennis van procesontwerp en organisatie-inrichting op HBO/WO niveau
 • Kennis van bancaire processen
 • Klantgericht, resultaatgericht en gericht op samenwerken
 • Initiatiefrijk en zelfstandig
 • Sterk in het analyseren van problemen
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Je weg kunnen vinden in de organisatie, mensen durven aanspreken, doorvragen en komen tot gedragen oplossingen
 • Aan meerdere onderwerpen tegelijk kunnen werken, goed plannen en structureren

Wat geven wij?
 • Salaris. Wij bieden een passend marktconform salaris op basis van 36 uur.
 • Opleidingen. Ontwikkeling is goed voor de organisatie en goed voor jezelf, om jezelf scherp te houden, of een vaardigheid (verder) te ontwikkelen. Bij BNG Bank moedigen we het volgen van een studie of cursus aan. Studiekosten en studieverlof worden geheel of deels vergoed, afhankelijk van de relevantie.
 • Vakantie. 29 dagen per jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om uren bij te kopen.
 • Een mooi kantoor. Midden in het bruisende centrum van Den Haag
 • Vitaliteit. BNG Bank bied je volop mogelijkheden om mentaal en fysiek fit te blijven. Om maar iets te noemen: er is wekelijks een bootcamp en yogales, je krijgt een sportbudget of kunt meedoen met het bedrijfsfietsplan. En nog veel meer, maar dat hoor je nog wel.

Jij bent nu aan zet
Hoe is het om bij BNG Bank te werken? Lees het hier: https://www.bngbank.nl/over-bng-bank/werken-bij-bng-bank 

Ben je overtuigd? Stuur dan je motivatie en CV via de 'Solliciteer' button.  Heb je nog vragen? Bel gerust naar Carlijn Toet, telefoonnummer: 070 3750 463.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
28-11-2019
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Een passend marktconform salaris
Trefwoorden
.
Branche
Bank & Verzekeringswezen
Provincie
Egypte
Trefwoorden
.